Cookie Policy

Zakaj vlagati v optimizacijo spletne strani za iskalnike (SEO)

V svetu, kjer je vse na spletu, SEO ni zgolj dodatek k marketingu vašega podjetja - je nuja. SEO vpliva na skoraj vse vidike vašega podjetja, od povečanja spletnega prometa in prepoznavnosti do gradnje vaše blagovne znamke in ustvarjanja kakovostnih povpraševanj potencialnih strank.

Tu je le nekaj razlogov, zakaj je SEO implementacija v vašem podjetju odločitev, ki jo nikoli ne boste obžalovali.

Preberite več

Prodaja

96% Američanov nakupuje prek spleta in priznava, da iskalniki močno vplivajo na njihove nakupne odločitve.

Obisk

Organsko iskanje pripelje skoraj 95% vsega obiska.

Opaznost

V povprečju optimizacija vsebin poveča prepoznavnost blagovne znamke za 70%.

Potencialne stranke

57% B2B tržnikov je potrdilo, da ima SEO velik vpliv na generiranje povpraševanj potencialnih strank.

Stroškovna učinkovitost

SEO je veliko bolj efektiven in stoškovno učinkovit od tradicionalnega trženja.

Ozaveščanje

50% iskalcev, ki so vaše podjetje že videli v rezultatih iskanja, ga bodo kliknili.

Naša strategija

Smo zelo naklonjeni preglednosti in učinkovitosti, zato si želimo, da v čim večji meri sodelujete v celotnem postopku in se 100% zavedate, kaj se dogaja z vašim spletnim mestom.

Poleg tega imajo različne stranke različne potrebe, cilje in ozadja. Glede na to oblikujemo vrsto potrebnih iskalnih trženjskih dejavnosti, ki so prilagojeni ciljem vašega podjetja.

Preberite več

Korak 1: Primarna analiza

Ko začnemo SEO kampanjo, se poglobimo globoko v vaše podjetje, spletno mesto, industrijo in konkurenčno sliko niše. Na ta način lahko naredimo nekaj grobih ocen, koliko časa in dela se potrebuje, da vaše spletno mesto osvoji želeni Googlov vrh.

Korak 2: Celovita raziskava ključnih besed in optimizacija vsebine

Ko dobimo predstavo o tem kje stojite s svojim spletnim mestom in uvrstitvami, bomo izvedli raziskave ključnih besed, da bomo našli najboljše prodajne iskalne izraze za vaše podjetje. Ta dejavnost vključuje odkrivanje ključnih besed, po katerih se vaši konkurenti uvrščajo na iskalnikih, iskanje novih priložnosti za ključne besede, pa tudi veliko filtriranja in analiz. Na koncu bomo pripravili seznam najprimernejših ključnih besed za nadaljnjo optimizacijo vašega spletnega mesta.

Korak 3: Poglobljeno revidiranje spletne strani

Včasih lahko zgolj zaradi majhne tehnične težave pride do slabe uporabniške izkušnje, stagnacije višjih uvrstitev v Googlu ali da spletno mesto dobi celo Googlovo algoritemsko kazen. V tem koraku bomo izvedli 360° revizijo, da bomo prepoznali šibke točke vašega spletnega mesta (preglednost, indeksiranje, preusmeritve, napake pri kodiranju itd.) in jih odpravili preden prerastejo v SEO težavo.

Korak 4: Izboljšava uporabniške izkušnje

Uporabniška izkušnja ima velik vpliv na skoraj vse vidike vašega podjetja, vključno s konverzijami, uvrstitvami, stopnjami obiskov ene strani, ugledom vaše blagovne znamke itd. Zato je za nas ključnega pomena, da vaše spletno mesto ustreza visokim UX standardom Googla in vaših strank. Poskrbeli bomo za navigacijo, hitrost in usklajenost z “search intent” uporabnikov ter kaj dobijo na ciljni pristajalni strani - preprosto povedano, vse, da vaše ne želijo zapustiti vaše spletne stran.

Korak 5: Kakovostna izgradnja profila linkov

Dejstvo je, da je doseganje prve pozicije v Googlu nemogoče brez vzpostavitve kakovostnih povezav, zato pri Spartan Digital jemljemo povezave zelo resno. Za razliko od številnih poceni SEO agencij, ki se poslužujejo black-hat SEO strategije, kjer kupijo na tone nizkokakovostnih povezav (ki izginejo v enem mesecu ali vas dobijo pod Googlovo kazen) in vam s tem škodujejo na dolgi rok, vam mi pridobimo samo povezave avtoritativnih in zaupanja vrednih spletnih strani.

Korak 6: Optimizacija lokalnega iskanja

46% vseh iskanj v Googlu je lokalnih, število iskalnih poizvedb »blizu mene« pa se je v zadnjem letu podvojilo. Zato je lokalni SEO odlična priložnost za manjša podjetja, ki si želijo izpostavljenosti posebej na svojem geografskem območju. Da se to zgodi, bomo izvedli lokalno iskalno kampanjo, ki vključuje nastavitve in optimizacijo strani Google My Business, delo na lokalnih faktorjih SEO za spletno stran, pa tudi lokalno gradnjo povezav in pozitivna mnenja.

Korak 7: Načrtovanje vsebinske strategije

En in isti način nikoli ne ustreza vsem in mi ga ne izvajamo pri zasledovanju vsebinske strategije za vašo organizacijo. Namesto tega oblikujemo priporočila za vsebino, ki so 100% po meri in ustrezajo vašim poslovnim ciljem. Vključevala bodo sporočilnost na visoki ravni, promoviranje vrednot in integracijo družbenih medijev. Da bi povečali pozitiven vpliv na SEO, bomo razvili tudi taktični načrt objavljanja, ki se ga morate držati.

Korak 8: Poročanje

Prizadevamo si za rezultate in preglednost, zato boste vsak mesec dobili nabor podrobnih in lahko razumljivih poročil, da vidite, kaj se je izboljšalo in kako poteka celoten postopek.

Kdo smo

Smo skupina predanih strokovnjakov, vsak na svojem področju marketinga s skoraj 12 letnimi izkušnjami. Naša agencija je Googlov partner, kar pomeni, da je Google uradno potrdil naše strokovno znanje in védenje.

Našo ekipo sestavlja več vrhunskih strokovnjakov za SEO, PPC, e-trgovino, socialne medije, Google AdWords, uporabnost spletnih strani, baze podatkov, aplikacije in še več. Naši strokovnjaki bodo upoštevali vse specifike svojega področja in vam izdelali edinstven akcijski načrt za SEO, da boste zadovoljili tudi najbolj ambiciozne poslovne potrebe in cilje.

Več kot 200 podjetjem smo že pomagali pri prepoznavnosti in rasti njihovega podjetja na večih digitalnih marketinških kanalih. Na prvo stran med rezultati iskanja v Googlu smo spravili že več tisoč ključnih besed. Sodelovali smo s podjetji vseh velikosti in oblik, od vodilnih regionalnih blagovnih znamk do malih in srednje velikih podjetij.

icon-phone +386 40 232 200

Kontaktni obrazec